Czemu jagody acai są coraz popularniejsze

Mówi się, że kochanego ciała nigdy za wiele, jednak wbrew tego znanemu zdaniu coraz więcej osób szuka sposobu wymarzoną sylwetkę. Często są to godziny okupione dużym wysiłkiem na siłowni i opieranie się pokusom, a wiadomo, że „zakazany owoc” jest najbardziej atrakcyjny.

W mediach są przedstawiani sławni celebryci, którzyod razu podają przykłady z zestawami treningów na szczupłą sylwetkę. Natomiast w sklepach z książkami lub w sieci można odszukać mnóstwo książek, traktujących o skutecznych metodach na odchudzanie lub suplementach, które pomogą w zgubieniu zbędnych gabarytów.

Ale czy jest recepta na piękny wygląd, który nie zepsuje nam zdrowia?

sok z acai
Ostatnim wynalazkiem na rynku w kwestii zdrowego żywienia są jagody acai (czyt, asai). Są to malutkie, fioletowe owoce z pestkami, które są podobne do jagód. Rosną w amazońskiej puszczy. Dzięki dobrze uprawnej glebie acai są doskonałym źródłem witamin: B1, B2, B3, C I E oraz minerałów, wymieńmy choćby: beta karoten, wapń, potas, miedź, fosfor i cynk, które korzystnie działają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Mieszkańcy Amazonii twierdzą, że to bardzo dobre lekarstwo w leczeniu różnego rodzaju dolegliwości. Właśnie dlatego też coraz częściej są wykorzystywane w medycynie niekonwencjonalnej z powodu na właściwości odmładzające. Wpływają również korzystnie na na krążenie i poprawiają układ odpornościowy, a alergikom dają ulgę w walce z uciążliwymi objawami uczulenia. A co więcej regenerują siły i zezwalają na długi i spokojny sen.

Zobacz również

Sklepy ze zdrowym jedzeniem

warzywa ekologiczne
Jesteś tym, co jesz – tak mówi stare powiedzonko. Jesteś zdrowym człowiekiem, gdyż spożywasz zdrową żywność. A co w obecnych czasach, oznacza to sformułowanie? Zdrowa żywność to wszelkiego typu produkty naturalne i ekologiczne, nieskalane chemią spożywczą i niezmodyfikowane genetycznie. Ich przygotowywanie i produkowanie opiera się przede wszystkim na naturalnych mechanizmach chemicznych, takie jak fermentacja a także używa się naturalne składniki, jak na przykład żywe kultury bakterii. Do upraw owoców ekologicznych używa się wyłącznie organicznych nawozów.


Jagody acai dzięki swoim wielu zaletom, dostały także zaufanie od dietetyków, którzy coraz chętniej polecają je swoim pacjentom i traktują je jako jeden z elementów w jadłospisie. Wśród dietetyków krąży opinia, że jagody acai, mają spore właściwości odchudzające, bo zmniejszają poziom cholesterolu, spalają tłuszcz i przyspieszają metabolizm.

jagody acai
Jedzenie jagód acai umożliwia również na likwidację szkodliwych substancji z organizmu. Umożliwiają utrzymać równowagę dzięki czemu organizm będzie otrzymywał niezbędną ilość składników potrzebnych do przetwarzania i dostarczania energii. Te małe owoce to idealny suplement diety w codziennej diecie. Używanie jagody acai na odchudzanie to rewelacyjna, a głównie zdrowa i racjonalna metoda w walce ze niepotrzebnymi kilogramami. jagody (krzewydrzewa.pl/56-jagoda-kamczacka)
Podpatrzone na: acaimania.pl
Redaktor: S.S.
18/07/12, 10:39
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.